UK24 - elektroncsöves fokozat nélkül

Felépítés

A D/A építése során az egyik legfontosabb szempont a robosztusság és a kiváló alkatrészek felhasználása mellett az ár relatív alacsonyan tartása volt.

UK24

Az UK24-es DAC jelenlegi felépítését számos prototípus előzte meg, így a legfrissebb 8. verzióját immár kiforrottnak nevezhetjük. A készülék 2 bemenettel rendelkezik:

S/PDIF (koax):

CD/DVD lejátszó futóművéhez csatlakoztatva kikerülhető a lejátszó beépített D/A konvertere

USB:

USB kábelen csatlakoztatva a számítógéphez elkerülhetjük, hogy az értékes analóg audio jelet a számítógép belsejében létrejövő elektromágneses hullámok zavarják, ezzel megalapozható a minőségi zenehallgatás

A bemenetek közül az előlapon elhelyezett kapcsolóval leht választani.

Be/kimenetek - csipkészlet

A S/PDIF digitális bemenetet a Cirrus CS8416- os kiváló minőségű receiver csip fogadja.

back

Az átalakított digitális jeleket és a TI gyártmányú USB illesztő csip kimeneti jeleit a Burr Brown által fejleszett PCM1754 típusú 24 bites D/A csip alakítja át audiofil minőségű analóg jelekké.

PCB

A kimeneti jeleket a 44MHz sávszélességű OPA2353 típusú Burr Brown fokozat illeszti. Az S/PDIF bemenet és a kimenetek aranyozott RCA csatlakozókkal vannak szerelve.

Tápellátás

A készülékben beépítésre került egy 50W-os toroid transzrofmátor, amivel közvetlenül a 230V-os hálózatra kapcsolható, de emellett rendelkezik közvetlen 12V-os DC bemenettel is, aminek segítségével akkumulátorra is csatlakoztatható a konverter.

open

A tápfeszültség többszörös LC taggal került szűrésre, amiben low-ESR kondenzátorok kerültek beépítésre több, mint 28.000 uFarad értékben, ez sokszoros túlméretezést jelent.

Csatlakozás számítógéphez

A D/A konverterrel nagyságrendi minőségjavulás érhető el számítógépes zenehallgatás során, ugyanis az analog audio jelek a számítógépen kívül jönnek létre a DAC zárt dobozában, ezáltal a számítógépben keletkező digitális zavarhullámok nem tudják azokat zavarni.

A konverter Windows operációs rendszerekkel kompatibilis. Az első csatlakozás során a számítógép a D/A konvertert automatikusan felismeri és telepíti a megfelelő drivert. Ezután minden esetben, amikor a DAC csatlakoztatva van az operációs rendszer külső hangkártyaként ismeri fel azt, a számítógépbe beépített hangkártyát letiltja, és a DAC fogja szolgáltatni az audio jelet.

Zenei élmény - értékelés

Az UK24 DAC hangját leginkább a precizitás és a megfogottság jellemzi. Tökéletes pontossággal adja vissza a zene legapróbb részleteit és robbanékony dinamikájával nem hagyja elkószálni a zenehallgató figyelmét. Ezért leginkább a ritmusosabb, pörgősebb hanganyagok esetén nyújt felejthetetlen élményt. Megfelelő kiszolgálás esetén kevésbé dinamikus rendszereket jól kiegészíthet ez a konverter.

Méretek

Az eloxált alumínium doboz külső méretei: 165 x 220 x 55mm.

Árak

A készülék jelenleg fekete színben érhető el. Árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken.